perjantai 6. tammikuuta 2017

Loppiaisen Ruokalista

Vai että loppiainen? Eli siis joulun lopettajaiset-ko? Tänäänkö teillä riisutaan koti joulukoristeista ja aletaan siirtyä odottamaan kevättä?
Meillä lähti tänään ihana valkoinen kuusi kesäteloille odottamaan tämän vuoden joulua. Joulupallot pakattiin laatikkoon ja nauhat käärittiin rullalle. Jouluvalot käärittiin hienosti nippuun ja laitettiin laatikoihinsa, mutta miten ihmeessä ne kuitenkin taas ensijouluna ovat sykeröllä ja niitä joutuu aukomaan?

Isäntä jäi aamulla vielä vuoteeseen kun minä sain lasten kanssa idean että loppiaisen kunniaksi tehdään pancakeseja aamupalaksi, jenkkiläisittäin.. No en tiedä mikä oli ohje mutta tälläisen löysin, tämä on Jamie Oliverin American Pancake resepti:


3 munaa

115g  jauhoja
1tl  leivinjauhetta (kukkurallinen)

140ml  maitoa

(ripaus suolaa)



1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset
2. Lisää keltuaisiin jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita kunnolla.
(Halutessasi voit lisätä taikinaan hieman sokeria)
3. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto taikinaan
4. Paistetaan pannulla, jos haluaa pieniä voi käyttää pikku lettupannua, halusin itse pieniä mutta meillä ei juuri nyt ollut kuin iso pannu. Onnistui se paistaminen näinkin vaikka ei niistä ihan pyöreitä tullut :D.



 Jokainen tarjoilee sitten minkä kanssa itselle maistuu, ohjeessa oli esim. vaahterasiirapin mutta meillä oli tänään appelsiinimarmeladia ja hunajaa. Ensikerralla paistaessani taidan heittää taikinaan vaikka mustikoita joukkoo sopivat varmaan erityisen hyvin :) Nam. Ulkomuoto ei ehkä ollut niin kaunis kuin omassa päässäni ajattelin mutta maku oli hyvä. Onko teillä hyvä ja toimiva pancake resepti? Saa jakaa minullekkin, niin testaan ehdottomasti.

Valkoisten Haaveiden talon tyttäret ovat kovasti ihastuneet pirtelöihin ja Smoothieihin, haluaisivat niitä ihan koko ajan. Aina ei ole tarvittavia aineksia, joskus luovuus ottaa vallan mutta tänään tyttöjen toiveesta syntyi tälläistä:

Pikkuväen Aamupirtelö:

1 Banaani
1/2 Mango
3 rkl Turkkilaista Jugurttia
2 dl maitoa

Kaikki blenderiin ja sekaisin :)
Oli hyvän makuista riitti äidillekkin maistiainen, Smoothie/Pirtelö on hyvä tapa pistää päivä käyntiin. Mitkäs ovat teidän lemppari sekoitukset?



Ja iltaruuaksi poika toivoi kovasti täytettyjä lettuja, ovat hänen suurta herkkuaan, letut ilman täytettä ja suolaisella täytteellä.

Pikkuväen Täytetyt Letut:

Lettutaikina:

1 litra maitoa
3 kananmunaa
n. 4.5dl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa
(Paistamiseen voita)

1. Sekoita lettutaikinan aineet keskenään
2. Anna taikinan turvota hetki (esim 1/2h)
3. Paista letut kuumalla pannulla

Kun letut on paistettu on aika siirtyä täytteen tekoo ja täyttämiseen:

n. 3.5dl keitettyä riisiä
400g paistettua jauhelihaa
Purjoa (omanmaun mukaan)
2 valkosipulin kynttä
n. 500g juustoraastetta.

Sitten vain täytteen aineet sekaisin ja käärimään lettujen sekaan, vaikea arvioida paljonko menee kun en juurikaan mittaile. Teen täytettä usein silmämääräisesti enemmän ja siitä saa myös hyvät eväät lisäämällä kasviksia ja ananasta ja jotain ihanaa kastiketta :) 
Kun letut on täytetty ja kääritty rullalle pellille, laitan itse vielä juustoraastetta päälle ja uuniin 200 astetta ja n. 10min. (Kunnes juusto on sulanut).



Tällaista loppiaispöperöä oli meillä tänään, hieman tuli käytyä kiprakassa pakkasessa ja nautittua lämminta kaakaota, pelattua pleikkaria ja lasten kanssa vielä monopoliakin. Nyt isäntä läksi yövuoroon ja me pidämme leffa illan kera vaniljajäden, kolmen eri kastikkeen ja strösseleitten. Namsk!

Erittäin hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! Muistakaa rentoutua!



3 kommenttia:

  1. Oi, mitä herkkuja!
    Meillä on joulu siivottu pois. Muutamat valot on vielä esillä ja kynttilöitä poltellaan!

    VastaaPoista
  2. Ompa muhkeita panckeikseja, maistuisi ja täytetyt letut on kanssa ihania. Mä teen smoothieta aika usein, sisältö vaihtelee mutta banaania on aina ja sen ympärille rakentuu milloin mustikka, milloin viherpirtelö :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommentin ja piristät päivääni :)