keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Siivouspäivän harmaa, valkoinen ja musta.

Ensinnäkin ihanan keväisen raikasta huomenta! Ulkonahan ihan tuoksuu kevät. Pieni tuulenvire käy nenään ja on ensimmäisiä kertoja sellainen olo että kesää kohden ollaan menossa. Aurinkokin ihanasti pilkoittelee jostain rakosesta, taitaa tulla lämmin päivä tänään.
Taas on yövuorot valvottu tähän putkeen ja aika ruveta kotihommiin. Valvomisen aikana ei kauheesti huvita ylimääräisiä kotitöitä hoidella ja kotikin näyttää joskus siltä. Sitten tulee taas vapaaputki ja siivotaan senkin edestä. Täytyy tässä muutenkin ruveta valmistelemaan sillä viikonloppuna Valkoisten Haaveiden talossa juhlitaan nimipäiviä.
Tällä hetkellä mietin että mikä tekee meidän kodista juuri meidän näköisen? Entä millaisia kalusteita tänne "tarvitaan" että se olisi enemmän meidän näköinen. Vaikeita kysymyksiä. Haluaa kuitenkin pysyvyyttä. Vaikka mieli ja värimaailma vaihtuisi niin isommat asiat olisivat pysyviä. Paljon on tullut mietittyä sanaa persoonallinen koti. Ja mikä tekee minun kodistani persoonallisen? Päädyin päässäni vastaukseen että meidän kodista tekee persoonallisen se että me itse olemme valinneet sinne esineet ja asiat ja sijoitelleet ne juuri meidän parhaaksi katsomallamme tavalla. Meillä sekoitellaan vanhaa ja uutta. Meidän kodissa näkyy elämisen jäljet. 


Täytyy sanoa että edelleen rakastan näitä ikean KIVIK-sohviani. Mukavat istua ja mun silmään nätitkin ;) Ja uskoisin että ne ovat näitä pysyviä asioita aika pitkälle. Sillä ne ovat hyvät istua, helppo hoitaa ja meidän olohuoneen näköiset. Ja lasipöytäkin vaihtunut olohuoneeseen, kivasti keventää. Uutuutena olohuoneeseen on tullut vitriini nurkkaan, mihin kelpaa sitten keräillä kauniita astioita ja laseja (nimimerkillä astiahullu). 
Lähellä mun sydäntä tällähetkellä on marimekon räsymatto. Ihanat mustavalkoiset pallukat. Kauniisti saa katettua niihin.
Olen jo pitkään ajatellut että olohuone kaipaisi uutta mattoa tuon nukkamaton tilalle, mutta vielä ei ole löytynyt sitä oikeaa. Olisikos teillä näkemyksiä mikä sopisi?
Huomaa että on kevät parhaimmillaan ja auringonpaiste tekee tehtävänsä. Sisustuskärpänen puree ja kovasti. Pitäisi saada kaikkea ihanaa ja uutta. Kaipaa kotiin keveyttä. Ja täytyy kyllä sanoa että kun koti on siisti ja silmää miellyttävä niin kyllähän siellä viihtyykin.
Kun huuholli pääsee pahasti kaaokseen niin siivouspäivän jälkeen on ihana katsella kättensä jälkiä ja haistella raikkaita tuoksuja. Itse en siis mikään himosiivoaja ole. Haluaisin kovasti olla pikkutarkka puunaaja mutta kun ei se vaan minuun iskostu niin millään. Monesti se kupillinen kahvia ja hyvä kirja vievät kyllä voiton. Tunnustan. Mutta nyt kahvi porisemaan, rätti käteen ja hommiin!
Siivoamisen jälkeen on ohjelmassa puolapuiden haku. Löytyi nettikirpalta tosi hyvään hintaan, primakuntoiset pinkki-valkoiset puolapuut. Jos hyvä tuuri käy niin ovat vielä tään seinässä ja päästään testaamaan.
Aurinkoista ja ihanan raikasta päivää kaikille 7 kommenttia:

 1. Totta, on niin ihanaa lähteä aamulla töihin kun kevät on vihdoinkin saapunut. Ja, oi tuo keväinen tuulahdus!

  VastaaPoista
 2. Ihanan harmoonista!
  Ihastelen tällaisia hillityn mustavalkeita sisustuksia lehdistä ja blogeista, mutta en ehkä itse tuntisi oloani kotoisaksi ilman värejä sekä perittyjä ja ostettuja vanhoja tavaroita/huonekaluja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, meillä vähän tossa vuoden sisällä toi suunta muuttu. On edelleen paljon perittyjä pikkujuttuja mitkä koristavat silloin tällöin mutta jotenkin alkoi kaipaamaan avaruutta. Projekti omakotitalo tosin taitaa olla ikuisuus projekti :D

   Poista
 3. Kaunista ♥ Meillä koti on kaikkea muuta kuin mustaa ja valkoista mutta samoin kuin Miia, ihastelen selkeitä koteja ja linjoja silti. Meillä on pääasiassa maanläheisiä ruskeita sävyjä, joihon yhdistän värejä vuodenaijan mukaan vaihdellen:)
  Hyvää päivänjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille meillä on oma persoonallinen ihana kotimme <3 jokaisella oma tapamme ja tyylimme. Tuntuu että minun pääni on kuin tuuliviiri, yhtenä päivän ihana hempeä maalaisromantiikka, yhtenä minimalistinen moderni ja kolmantena rustiikki. Ja jokaisessa tyylissä ja kodissa on aina jotain aivan ihanaa <3 Erittäin hyvää viikon jatkoa sinulle :)

   Poista
 4. Oi teillä on todella kaunis koti ! :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommentin ja piristät päivääni :)