keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulu on pipareiden tuoksua..

Blogi on viettänyt kuukauden hiljaiseloa johtuen kouluhommista ja kun joululoma alkoi veivät joulukiireet mennessään.. Mutta hätä ei ole tämän näköinen kuvia on muutama sata kappale odottamassa blogiin pääsyään.
Jouluhan ei tietenkään tule jos ei pipareita leivota. Tämäkin tehtävä aatonaattona lasten kanssa hoidettiin pois aikajärjestyksestä. Tämä äiti taikinan vaivasi, lapset muruset sen pellille taiteilivat ja sitten vielä sokerein kuoruttivat. 

Ja taikinahan on tietysti makoisaa mutta päätyihän sitä onneksi myös pellille eikä pelkästään pikku vatsoihin. Pellille päätyi jos jonkin moista porsasta, kuusta, sydäntä, autoa ja lumihiutaletta. Taustalla soi mukavasti Raskasta Joulua ja koko porukka rallatteli menemään. Ilmassa oli joulun tuntua :) Tänä vuonna oli laiska emäntä ja piparikuorrutteet tarjosi lähikauppa ja dr.Oetker.  Hyvin toimi, ja pieninkin sai mukavasti pursoteltua piparinsa vähän liiankin sokerisiksi. Aina ei vaan jaksa tehdä kaikkea itse, joskus on oikein päästä vähän helpommalla ;) Joulustressiäkin lievitti että yksi asia pois järjestyksestä. Pikkuväen piparitaikina:

3/4dl Siirappia
1dl Sokeria
125g Voita
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl pomeranssia
(itse olen laittanut muutaman teelusikallisen piparkakkumaustetta)
1 Muna
1/2tl suolaa, soodaa
noin. 3.5dl Vehnäjauhoja


1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet.

2. Lisää JÄÄHTYNEESEEN seokseen muna, vehnäjauhot, suola ja sooda.

3. Vaivaa tasaiseksi ja laita jääkaappiin "lepäämään". Saa levätä seuraavaan päivään.


Piparit paistetaan 200 asteessa 8-10 minuuttia.Näillä ohjeilla syntyy ValkoistenHaaveiden Talon Pikkuväen Ruskeat joulupiparit. Niitä voi sitten mielensä mukaan koristella, joko tekaista itse kuorutuksen taikka käyttää ihan kaupan valmista kuorustusta. Näissä tunnelmissa vietettiin meillä aatonaattoa, odottavin tunnelmin. Jouluhan on täynnä taikaa ja voi niitä odottavia lapsukaisia jotka miettivät ovatko olleet tarpeeksi kilttejä ja tuleekohan se pukki varmasti :) Pienen mieltä painavia isoja kysymyksiä. Vielä vanhemmat pelottelevat kurkkivilla tontuilla ja kiltteydellä.


Ihanaa välipäivien jatkoa kaikille, syökää pipareita!
Nyt ei muuta kuin hyödyntämään välipäivien alennukset ja katsomaan mitä kaikkea tarjottavaa on uudelle vuodelle. Tässä muutama alennuskoodi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin ja piristät päivääni :)