torstai 8. syyskuuta 2016

Puistoilua & Piknikkiä

Arkipäivä, Vapaapäivä. Painettu töitä ja koulua koko alkuviikko, kotona käyty pikasuihkussa ja nukkumassa, tänään vihdoin vapaapäivä. Alkuviikosta ei ole kerennyt paljon lapsosia nähdä ja isännän kanssa vaihdetut sanatkin jäävät enimmältä puhelin keskustelujen varaan. Mutta tänään otetaan kulunutta viikkoa kiinni. Laatuaikaa monella tapaa.






Normi aamu, kello soi, isommille muruille aamupalaa, reput selkään ja tien varteen bussia odottamaan. Kuopus jäi vielä kainaloon köllimään ja piirrettyjä katsomaan. Siinä möllötellessä ja köllötellessä kysyin, mitä tänään tehtäisiin. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: "Äiti mennään puistoon!". Siitä se ajatus sitten lähti. Soitettiin rakkaalle ystävälle että; "Keitäppäs kaffet termariin, mei tuodaan eväät". Ja niin matkattiin puistoon. Pieni pellavapäinen kuopus sai leikkiseuraa ja äiti pääsi parantelemaan maailmaa, kaffekupin ja raittiin ilman merkeissä. Eikä äidin tarvinnut rakentaa sataa hiekkakakkua kun oli kaveri mukana, helpotus.



Koululaisilla on koululaisten tarpeet ja kaverit. Koulun jälkeen reissutossut veivät kohti kavereita. Isommat lähtivät leikkimään puistoon omien kavereidensa kanssa, minä ja kuopus kävimme piipahtamassa isomummilla.
Ja kun viimein oli aika siirtyä kaupan kautta kotiin Kekseliäs eskarilaisneiti ilmoitti haluavansa kokata iltaruuaksi lämppäreitä. Ja herkkua oli. Mitkäs teidän lemppari täytteen lämpimiin voileipiin on?



Pikkuväen Lämppärit

- Pussi paahtoleipää
- Pari purkkia tonnikalaa
-Muutama siivu lauantai makkaraa
-Pussi juustoraastetta
-Ketsuppia


1. Levitä paahtoleivät pellille
2. Levitä leiville ketsuppia
3. Neidit jakoivat puoleen peltiin pari siivua lauantaimakkaraa per leipä ja               toiseen puoleen tonnikalaa.
4. Levitä juustoraaste leipien päälle.
5. Paista 200 asteessa n. 15minuuttia


Helppoa ja yksinkertaista. Ja herkullista oli. Se on aina mukavaa kun lapset tahtovat hääriä keittiössä :) Tällä kertaa sotkut jäi äidin korjattavaksi mutta nyt ei kyllä harmita yhtään. Kaikinpuolin toiminnan täyteinen ja mukava päivä. Nyt vihdoin läksytkin saatu tehtyä, kylvyssä käyty ja illan rauhoittuminen alkakoon, uuden elokuvan merkeissä. Tänään iltaa tähdittää elokuva Inside Out- Mielen Sopukoissa. 


Tämmöistä tänään, Hyvää illan jatkoa ja Hyvää yötä kaikille!








9 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ollut rattoisa päivä.. Vapaapäivät ovat taatusti ihania kun saa kaikessa rauhassa touhuta lasten kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut hyvä päivä täytyy sanoa, ilman kiukuttelua ja kireitä tunnelmia. Saas nähdä oliko tyyntä myrskyn edellä, mitä huominen tuo tullessaan :D

      Poista
  2. Mielettömän ihana blogi ja mukavaa luettavaa, kiitoksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan kiitoksia elämäni tukipylväälle ;) Olkapäälle joka on aina valmis ;)

      Poista
  3. Kuulostaa niin tutulta tuo arki. Täällä menty koko viikko, huomenna ollaan kuopuksen kanssa vapaalla. Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonniin! Viettäkää ihana vapaapäivä :) Hyvää viikonlopun alkua sinnekkin!

      Poista
  4. Puistoon onkin mukava tehdä retki :) Meillä usein lämpimät voileivät tehdään voidellulle ruisleivälle, jonka päälle laitetaan tonnikalaa, tomaattia ja juustoraastetta.

    VastaaPoista
  5. Tiedän niin tuon tunteen: läpsystä vaihto ja liikkeelle. Arki kiirehti ylinopeutta eteenpäin eikä meinaa pysyä perässä. Onneksi vastapainoksi onkin sitten tällaiset vapaapäivät <3

    VastaaPoista

Jätäthän kommentin ja piristät päivääni :)